Feminint Initiativ

En blogg utan ambitioner, av en kvinna med stora ambitioner.

Juice och hälsoeffekter

Publicerad 2013-10-16 20:45:19 i Mat

Grönsaksjuice är ett prima sätt att få i sig grönsaker och frukt på. Frukt brukar jag personligen inte ha några problem med att få i mig men grönsaker blir det ibland för lite av, speciellt alla de här supergrönsakerna!
 

Jag köpte en juicemaskin för ett år sen ungefär. Det går åt ganska mycket frukt och grönsaker men det är verkligen värt det.
 
Juicer har verkligen goda hälsoeffekter. Forskning som publicerats i American Journal of Medicine visar att personer som dricker frukt- och grönsaksjuicer mer än tre gånger per vecka löper 76 procents mindre risk att drabbas av Alzheimers än de som dricker mindre än ett glas juice i veckan. Man tror att det beror på det höga antioxidantinnehållet, särskilt polyfenoler. Källa.
 
Smoothies går också jättebra såklart! Det är också lättare att göra smoothies lite matigare, man kan blanda i lite andra saker, så som havregryn, yoghurt, frön och gryner. 
 
 
Dagens mumsiga juice!
 
1 apelsin
2 morötter
2 äpplen
½ paprika
1 cm ingefära
 

Det enda som egentligen behövs att göra är att skala apelsinen och skära andra frukter och grönsaker i lite mindre bitar sen mala ner. Denna juice blir ganska söt av paprika och får ett svagt sting av ingefära, jättegott! Det blir ca 60 cl, och det går mycket bra att slänga ner några isbitar och frysta bär.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela