Feminint Initiativ

En blogg utan ambitioner, av en kvinna med stora ambitioner.

Teater, vin och fisksoppa

Publicerad 2013-10-19 20:31:18 i Allmänt

Ikväll är det teater, fast på teve. "I sista minuten" heter den och har precis börjat på svt2. Det är väldigt trevligt faktiskt att kunna sitta i soffan med ett glas vin och kunna kolla på teater!
I dag har det blivit 3 timmars höstpromenad, det är så vackert ute nu. Sen har jag läst om reglering av cell cykeln, det kan få vilka hjärna som helst att koka, det händer inte bara en sak då om jag säger så. Så blev det en fisksoppa på det! En härlig lördag.
I morgon bär det av mot Öland.
 
 
 
Mitt framtida program! Kanske...
 
 
 
 

Att vara kreativ

Publicerad 2013-10-17 20:50:49 i Kreativt

Kreativitet kan ju som bekant uttryckas på ganska många sätt, och man har ofta olika tider på dagen, året eller veckan som man är lite mer eller lite mindre kreativ.
Jag gillar att uttrycka mig kreativt genom att måla, sy, baka, skriva och annat "pyssel" som man gärna kallar det när kvinnor utnyttjar sina kreativa sidor.
 
Men jag kommer faktiskt också behöva använda mycket kreativitet i mitt framtida arbete. Som forskare måste man hela tiden tänka ut olika knep och designa sina experiment så att man får reda på det man vill.
 

Målandet av min "sovrumstavla"
 
 Jag gillar att ha med hästar i mina teckningar/målningar. Ett tacksamt djur att teckna.
 

Under en period har jag jobbat en del med en saga, som har kommit att bli ganska lång nu. Jag har aldrig haft några ambitioner med den egentligen, men nu när den blivit så "mastig" har jag faktiskt börjar fundera på att prova skicka in manuset till något förlag, mest för skojs skull. Annars ska jag göra en bok av den själv och ge till min lilla systerson.
 
Polé igen
 
 Förra årets pepparkakshus! Minsann en mycket kreativ sysselsättning 
 
 
 
 

Juice och hälsoeffekter

Publicerad 2013-10-16 20:45:19 i Mat

Grönsaksjuice är ett prima sätt att få i sig grönsaker och frukt på. Frukt brukar jag personligen inte ha några problem med att få i mig men grönsaker blir det ibland för lite av, speciellt alla de här supergrönsakerna!
 

Jag köpte en juicemaskin för ett år sen ungefär. Det går åt ganska mycket frukt och grönsaker men det är verkligen värt det.
 
Juicer har verkligen goda hälsoeffekter. Forskning som publicerats i American Journal of Medicine visar att personer som dricker frukt- och grönsaksjuicer mer än tre gånger per vecka löper 76 procents mindre risk att drabbas av Alzheimers än de som dricker mindre än ett glas juice i veckan. Man tror att det beror på det höga antioxidantinnehållet, särskilt polyfenoler. Källa.
 
Smoothies går också jättebra såklart! Det är också lättare att göra smoothies lite matigare, man kan blanda i lite andra saker, så som havregryn, yoghurt, frön och gryner. 
 
 
Dagens mumsiga juice!
 
1 apelsin
2 morötter
2 äpplen
½ paprika
1 cm ingefära
 

Det enda som egentligen behövs att göra är att skala apelsinen och skära andra frukter och grönsaker i lite mindre bitar sen mala ner. Denna juice blir ganska söt av paprika och får ett svagt sting av ingefära, jättegott! Det blir ca 60 cl, och det går mycket bra att slänga ner några isbitar och frysta bär.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela